Zobrazuji všech 26 výsledků

Celozrnná rýže

60 

Rýže natural je přírodní neloupaná rýže, proto se v ní nachází více vitamínů, minerálů a vlákniny než v bílé rýži. Použitím hotové celozrnné rýže ušetříte hodinu vaření.

Zeleninový vývar

79 

6 hodin šetrně tažený vývar z kořenové zeleniny, jemně solený, ideální jako základ polévek, omáček nebo italských risott. Dodá pokrmu výbornou chuť a vůni i bez dochucovadel.

Italská tomatová 2P

89 

Svěží středomořská rajčatová polévka s rýží, olivovým olejem a bazalkou. Tuto oblíbenou polévku můžete na talíři dozdobit lžící zakysané smetany. Tato polévka je oblíbená u dětí a vegetariánů.

Čočková polévka 2P

69 

Jednoduchá, výživná a chutná polévka s vysokým podílem bílkovin, vlákniny a minerálů. Pokud doplňíte tuto hutnou luštěninovou polévku svým oblíbeným pečivem a zasytí vás na dlouhé hodiny. Polévka je vhodná také pro děti, vegetariány a vegany.

A – Zeleninové rizoto s tofu

169 

Vegetariáni slavte a jásejte! Toto rizoto si zamilujete. Nová rýže typu parboiled skvěle drží tvar a typicky pro rizoto vyniká skvělou úpravou "al dente". S výběrovou zeleninou jako je baby karotka, hrášek, zelené fazolky a kukuřice je to správný základ pro skvělé rizoto. Výraznou chuť však zajišťuje směs provensálských bylinek. Pro nasycení se, a dotažení celé chuti, jsme přidali na kostičky nakrájené přírodní nigari tofu, které jistě ocení nejen klasičtí vegetariáni, ale pochutná si na něm každý

Čočka po orientálsku

129 

Pikantní směs čočky a kořenové zeleniny, která vyniká vyváženým nutričním složením s velkým podílem bílkovin a nízkým obsahem tuků.

Lze jíst i za studena jako salát nebo jako přílohu k hlavnímu chodu. Vhodné pro vegany. Nebo jako hlavní chod můžete servírovat s vařeným vejcem.

A – Tandoori Quinoa

189 

Za exotickým názvem se skrývá naše vůbec první vegan jídlo. Ale nemusí se jej obávat ani klasický strávník vyznávající masitou stravu. Quinoa je jedna z nejstarších obilovin Jižní Ameriky a je velmi bohatá na vápník a bílkoviny. Mimo to je quinoa také cenným zdrojem hořčíku, železa, fosforu a mnoha vitaminů. Ve spojení s cizrnou, garam masala kořením, výživnými batáty, hnědým cukrem, himalájskou solí, olivovým olejem dostanete 400g nejen zdravého, ale energeticky skvěle vyváženého jídla. Vyzkoušejte a probo

Brambory se zeleninou

60 

Brambory se zeleninou můžete využít na několik způsobů. Skvěle se hodí pro rychlou přípravu bramborového salátu, můžete je zapéct v troubě nebo jednoduše přidat jako přílohu k masu.

Dušená rýže

55 

Naše hotové přílohy a hotové jídlo EXPRES MENU tvoří nerozlučitelnou dvojku. Plnohodnotné jídlo máte připravené do 5 minut.

Fazolky na smetaně

93 

Delikátní fazolky s lahodnou smetanovou omáčkou. Bezmasé jídlo, které nejen zasytí, ale i výborně chutná. Hodí se do každého baťohu a můžete ho podávat i jako hlavní jídlo k obědu. Kdo má rád kyselejší jídla, může přidat kapku citrónu.

Žampiony na paprice

99 

Mezi tradiční české chuťovky patří jídla s houbami. Abychom neochudili vegetariány, připravili jsme oblíbené houbové jídlo bez masa. Orestovaná paprika s žampiony na cibulovém základu je dochucena smetanovou omáčkou. Ideální přílohou jsou těstoviny, špatně nebude chutnat ani s čerstvým bílým pečivem.

Zeleninové ragú

93 

Bezmasé jídlo nabité vitamíny a vlákninou. Sójové boby obsahují víc bílkovin než jakákoliv jiná rostlina. Vydatné a nutričně vyvážené jídlo, které se dá jíst i bez přílohy. Pro větší jedlíky se výborně hodí čerstvý celozrnný chléb, zaručeně dodá dostatek energie pro jakoukoliv činnost.

Bramborová polévka 2P

69 

Vydatná zeleninová polévka připravená na cibulovém základu, kořeněná majoránkou a pepřem. K této vydatné polévce můžete přikusovat vaše oblíbené pečivo. Je výborná na svačinu i lehký oběd pro děti, vegetariány i vegany.

A – Žemlovka s jablky a skořicí

119 

Čerstvá jablka nakrájená na plátky s tvarohem a skořicí, to celé spolu s houskou zalitou mlékem a máslem. Propečená sladká houska, která se vám v ústech prolomí do jablkové náplně voňavé po skořici. I takto si můžete na cestách vychutnat žemlovku jako teplou snídani nebo studený dezert.

A – Rýžový nákyp se švestkami

119 

Nákyp jako od babičky v pytlíku? Ano už i toto je realita 21. století. Švestky naložené v kompotu spolu s dlouhozrnou rýží vařenou v mléce, potřené vajičkem a celé do křupava zapečené v troubě to je recept na energií nabytou snídaní nebo výborný dezert.